TARİHÇE

TARİHÇE

23.03.2021 497

   Milli Eğitimin genel amaçları doğrultusunda ekonomik ve teknolojik gelişmelere paralel olarak ülkemizin ticaret, maliye, pazarlama, muhasebecilik büro hizmetleri, bankacılık, kooperatifçilik, sigortacılık , borsa hizmetleri , sekreterlik , turizm , bilgi işlem alanlarında kamu ve özel kuruluşlarda görev alacak veya kendi  başına iş yapacak formen türü orta vasıflı insan yetiştirmek üzere açılan okulumuz dört (4) yıl süreli normal gündüzlü mesleki eğitim yapan bir okuldur. Okulumuzda Bilişim Teknolojileri ve Muhasebe Finansman olmak üzere iki bölüm vardır.
     Okulumuz Bakanlığımızın  22.10.1976  tarih  ve  1-822/40447.  sayılı  yazıları  ile 1976-1977 Öğretim yılında Eğitim  ve  Öğretim faaliyetine, o yıllarda Bolvadin  Lisesi  Pansiyonu olarak kullanılan bu gün Gazi  ortaokulu olarak olan binanın üst katında başlamıştır. Bir yıl sonra Bolvadin Lisesi kendi binasına taşındıktan sonra o zamanki adı Bolvadin Ticaret Lisesi olan okulumuz bugünkü binasına yani Bolvadin Lisesi´nin boşalttığı bu binaya taşınmış daha sonra Bolvadin Ticaret meslek lisesi adını almıştır. Bugün Bolvadin Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adıyla eğitime devam etmektedir..
      Okulumuz Bolvadin merkez Erkmen Mahallesinde Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret ve Turizm Lisesi yapılmak üzere 182. pafta 30.ada 70.parselde 7830 m2 alan ölçüleri olan arsası okul yapılmak üzere boş olarak beklemektedir.

      İki katlı binamızın alt katında iki  müdür yardımcısı odası, hizmetli odası , erkekler tuvaleti ve altı derslik bulunmaktadır.
   Üst katta müdür odası, öğretmenler odası , VHK İşletmeni odası, kızlar tuvaleti, iki derslik, iki bilgisayar laboratuarı, bir depo ve arşiv ve dijital kütüphanemiz bulunmaktadır.

İlçemizde yapılan sosyal ve kültürel faaliyetlere,milli bayramlara ve mahalli kurtuluş günü etkinliklerine okulumuz öğretmenleri öğrencileri ile birlikte etkin bir şekilde katılmaktadırlar.Çevre şartlarına göre sosyal kulüp faaliyetleri iyi bir şekilde yapılmaya çalışılmaktadır.

Okulumuz idarecileri ve öğretmenlerinin çoğunluğu değişime ve yeniliklere açık ve yatkın kişilerdir. Birbiriyle samimi ilişki içindedirler. Dışarıdan gelen ve göreve yeni başlayan öğretmenler okulumuzda sıcak ilgiyle karşılanmaktadır.

İLETİŞİM

Adres:
KONAK MAH. İSTASYON CAD. SELÇUKLU MESLEKİ TEKNİK A.L. BLOK NO: 129 İÇ KAPI NO: 1 BOLVADİN / AFYONKARAHİSAR


Telefon
(272) 612 5724


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın